

Hummus de mongeta i moniato
Ingredients:
-
3/4 de pot (300g aprox) de mongeta blanca cuita
-
200g de batata (moniato) cuita
-
20g de llavors de sèsam torrat o de tahin
-
1 dent d'all
-
Suc de mitja llimona
-
1 c. de comí en pols
-
Un polsim de sal (opcional)
-
2 C. d'oli d'oliva (20-25g)
-
50g d'aigua
-
1 c. de pebre vermell dolç (per decorar)
Preparació:
-
Cou la batata a trossos al forn (20-30') o al microones (tipus lékué) durant 5 minuts a màxima potència.
-
Introdueix tots els ingredients en un processador d'aliments i tritura fins aconseguir una textura com de paté.
-
Si utilitzes les llavors de sèsam en comptes de tahin, pots triturar primer les llavors i a continuació afegir-hi la resta d'ingredients.
-
Serveix decorat amb un raig d'oli d'oliva (opcional) i un polsim de pebre vermell dolç.
Si necessites ampliar alguna informació sobre les meves receptes, no dubtis
en contactar amb mi a evc.dietistanutricionista@gmail.com o a través del formulari de contacte.

Sembla que l'hummus està cada cop més de moda...segurament perquè és una forma més atractiva de menjar llegums i es prepara en un moment!! A casa en tenim gairebé sempre de preparat, i l'utilitzem com a plat principal acompanyat de verdures i hortalisses, per untar el pa o com a opció d'aperitiu.
A nosaltres ens encanta la recepta bàsica de cigrons, però darrerament hem estat provant altres combinacions, com aquesta de mongeta blanca i moniato. Espero que us agradi i que l'adapteu al vostre gust!
NOTES: jo l'he decorat amb llavors de sèsam negre, oli d'oliva, pebre vermell dolç i fulles d'alfàbrega. Si l'utilitzes com a aperitiu ho pots acompanyar amb verdures i hortalisses crues (crudités) com pastanaga, tomàquets xerri, cogombre, etc.