Risotto de carabassa

Ingredients:

  • 600g de carbassa

  • 1 ceba + 2 dents d'all 

  • 2 cullerades d'oli d'oliva  

  • 180g d'arròs integral 

  • 400g d'aigua o caldo vegetal 

  • Formatge rallat 

  • 20g d'ametlla laminada (o ametlla crua trossejada)

  • Polsim de sal, pebre i llevat de cervesa o nutricional (opcional)
     

Preparació:

  • Trosseja les verdures i salteja-les amb oli d'oliva durant 6-8'.

  • Afegeix l'aigua  o caldo, les ametlles i l'arròs. Salpebra-ho i cou durant 18-20' (vés-ho remenant).

  • Afegeix el formatge rallat i el llevat de cervesa i acaba de coure durant 1-2'. Deixa-ho reserva uns minuts abans de servir.  

Si necessites ampliar alguna informació sobre les meves receptes, no dubtis

en contactar amb mi a evc.dietistanutricionista@gmail.com o a través del formulari de contacte.

És cert que un dels ingredients del risotto és la mantega, però a casa nostra fa molts anys que no en gastem.  Al seu lloc, utilitzem oli d'oliva (verge extra normalment).

A banda d'això, per a fer una versió saludable del risotto, hi he afegit una bona quantitat de vegetals (carbassa i ceba en aquest cas). 

Pots utilitzar altres vegetals, com els xampinyons, espàrrecs, albergínia, etc. Però jo he escollit la carbassa perquè la tenim en plena temporada...i perquè m'encanta!!!

 

Així que, aquí va la meva proposta saludable de risotto de carabassa!

NOTES: pots decorar el risotto amb fulles verdes com espinacs o fulles d'alfàbrega, sèsam negre (o trossets de fruits secs) i una mica de formatge rallat. 

© 2017. Esther Vives - Dietista Nutricionista

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

Fotografies corporatives per ALFA Fotografia